söndag 3 maj 2009

För den tandlöse och och handlöse

Arla har kommit med en ny fetaost. "Apetina Smulad Feta är den första smulade fetaosten på den svenska marknaden. En bekväm produkt som är lätt att använda."
Tydligen vänder de sig till funktionshindrade i detta avlånga land eftersom den är färdigsmulad. Eller lever vi i ett sådant sönderstressat samhälle att vi inte ens hinner smula vår egen fetaost längre?
Förresten var jag med om något pinsamt och osvenskt i kassan på Konsum idag. När jag kom fram till kassan var det jättelång kö. Problemet var att den sträckte sig så att glassdiskarna skärmade av kön till den eventuella nästa kö. När de då öppnade en kassa till kunde inte de som stod i första kön ställa sig först i den nya kön. I och för sig är väl det typiskt svenskt att det kommer en Svennebanan som inte köat alls glider förbi och ställer sig först. Problemet för Svennebanan idag var att Svennebanans flickvän redan hade ställt sig bakom mig i den första kön. Och när han vinkar till henne att hon skall komma fram till hon i hans kö (vilket betydde att hon var tvungen att kryssa framför alla oss som redan stod i den lååååånga kön) säger hon istället argt till honom "Men Tomas, tycker inte du att det är de som redan har köat som skall ställa sig först i kön". Stackars Tomas bli generad och erbjuder självklart de stackarna som redan står i kön att gå före honom, vilket hade varit ännu mer osvenskt. I Sverige tycker vi om att köa och därför accepterade ingen Tomas vänliga erbjudande. Tomas försöker då på nytt vinka till sig flickvännen som surt svarar "betala du i din kö, så betalar jag i min kö". Vi som stod i kö hade hamnat i ett relationsdrama som var sååå pinsamt att vi knappt visste vart vi skulle titta.

Nu är det godnatt!

Inga kommentarer: