måndag 16 mars 2009

Nu har pöjken en far

Kärleken är nu officiellt barnafadern till Lilleman. Sverige må har kommit långt i mångt och mycket men när det gäller samboskap och barn är det inte mycket som har hänt. Mötet som ägde rum nere på familjerätten på Socialförvaltningen gick till på följande vis:
Ingrid (på familjerätten): - Ja, den viktigaste frågan är ju vad pojken vägde vid födseln.
Vi: Ööö, va? Varför då?
Ingrid: - Jo, för då ser vi i vår tabell när själva konseptionen (ja, hon använde detta uttryck) gick till och då kan ni avgöra om ni var sammanboende (ja, hon använde även detta uttryck) vid detta tillfälle.
Mycket märkligt tycker jag själv. Jag undrar varför man inte använder sig av ultraljudet istället, det talar ju om huruvida bebben stämmer överens med antalet veckor den är. Eller tänker på möjligheten att trots att man är "sammanboende" kan gå ut och slarva men det kanske bara hade upptäckts om Lilleman kom ut med afrofrilla, eller??!!!
Sedan började hon tala om vad som hände om någon av oss dog, eftersom vi inte är gifta. Eller vad som händer om vi blir osams om vi skulle gå isär. Inte så roliga samtalsämnen när man sitter med sin lilla nyfödda bebbe. Sedan skulle ytterligare två handläggare bevittna när Kärleken skrev på pappret, antagligen för att jag inte skulle kunna förfalska namnteckningen eller tvinga honom med pistol att skriva under.
Tur att vi skall gifta oss inom en snar framtid så att vi slipper detta tjaffs!
Hur som helst, Kärleken är nu barnafar till Pojke Olsson, som han hette i deras papper. Det officiellt namnet är Alvin Börje Eklund.
Peace out!
Paltkoma på ryamatta

6 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! Du är för rolig du. Nu är det förresten oförskämt länge sedan vi hälsade. Låt oss råda bot på detta i veckan.

Stora kramar från Haga

Anonym sa...

Men shit vilken grej... Lät som det va stenåldern du beskrev... Ses snart! Ska bli sååå kul!!! Kramar

Anonym sa...

Jepp, jepp, sådär går det när man föder fram en bastard.
Vi ser fram emot att träffa hela familjen framöver! =)

kram
svägerskan med bullen

Fatima sa...

Herregud vad gammeldags! Idag spelar det ju lixom ingen roll om man är gift eller inte eftersom du, som man säger kan gå ut och "slarva" i vilket fall. Men som svägerskan skriver så är det väl straffet man får ta när man avlar fram en oäkting.

Kram från en annan oäkting

Anonym sa...

Tycker mig allt se en hel del Olssondrag på lillemannen ;)

Kram från kusin Jennie

Anonym sa...

vilken gulleplutt ;D