söndag 1 juni 2008

Lite av en aha-upplevelse

Alla har vi haft vikarie någon gång under vår skoltid, och kanske inte uppfört oss på bästa sätt. Förmodligen har väl då alla även varit med om den där dagen efter vikarien, när vanliga fröken är tillbaka fullt uppdaterad. Hon står längst fram och berättar hur besviken hon är eller ännu värre, hur bedrövad hon är över uppförandet. Skamset satt vi och tittade ner i våra bänkar, utan något till vårt försvar. Nu vet jag hur det är att båda göra läraren besviken, men också hur uppriktigt tråkigt det känns att bli besviken på sin klass. Fredagens lektioner gick bra fram till lunch, men efter lunch kom nästan hela klassen en kvart försent. De hade lekt någonstans och inte hört klockan. Då ställde jag in den utlovade brännbollen, trots att kollektiv bestraffning är förbjudet. Däremot fick de som skött sig gå till en annan lärare och hitta på roliga saker med henne. Men grabbarna Grus blev så sura över att det inte blev någon brännboll att de vägrade jobba. De satt i 35 minuter och stirrade ut i tomma intet, och jag är så besviken på dem. Har nu haft en långt samtal med deras ordinarie lärare och uppdaterat henne, och det känns inte roligt.

Något annat som däremot är roligt var helgen. Full av sommar och äventyr. Det är så skönt nu när vi har lånat mor och fars bil och kan åka på spontanutflykter. I fredags åkte vi en sväng till Skutberget och lapade sol, Macke var med och badade som bara den. Även jag och Fjunis tog vårt premiärdopp. På kvällen satt vi på Nöjes uteservering och drack öl med hela gänget.

Igår kom det storfrämmat från Örebro och hälsade på, det blivande Linköpingsparet. Sol, sol, sol och sedan grillfest på Campus. Grabbsen skall ta ett sabbatsår och det var sista helgen med dem, sorgligt som tusan. Kubb, gitarr, god mat och hela havet stormar. Jajjemän, vi talar om den gamla kalasleken. Hur kul som helst. Koriander var sådär, varmt som tusan. Roligt var även att min allra bästa urkarlstadbo förgyllde kvällen med sin närvaro, det sker på tok för sällan.

Idag tillbringade hela gänget dagen på Skutberget, sol och korvgrillning med ett rätt så slitet gäng. Nu är det beddingtime för Olsson/Eklund.
Peace


Sol och Solöl!


Hela havet stormar för fullt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande och vemodig vecka väntar ... vi ses på torsdag!

Anonym sa...

hmm....jag ser att du fick med en morot...//fjunis

Fatima sa...

Vad fint att bli omnämnd som urkarlstadsbon hihi. Jättekul kväll! Jag har fått mersmak på Malinfester och Hela havet stormar. Det fixar vi i sommar!

Anonym sa...

TACK Malin!//Fjunis